Now Reading
15 χρόνια στον κόσμο, 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη! Το IN-EDIT επιστρέφει!

15 χρόνια στον κόσμο, 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη! Το IN-EDIT επιστρέφει!

poster in editTHESS2018 preview

Πριν 15 χρόνια διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη ένα φεστιβάλ που σκοπό είχε να αναδείξει ένα κινηματογραφικό είδος που το ευρύ κοινό αγνοούσε: το μουσικό ντοκιμαντέρ. Πριν 5 χρόνια και έχοντας ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, ήρθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μερικές από τις σπουδαιότερες μουσικές ιστορίες. Φέτος, γιορτάζει τα 15 του χρόνια και λίγο πριν προσγειωθεί για πρώτη φορά στο Άμστερνταμ, το IN-EDIT, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, επιστρέφει σε μία από τις αγαπημένες του πόλεις με ένα πρόγραμμα συναρπαστικό, τόσο μέσα όσο και έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Από τις 18 μέχρι τις 22 Απριλίου, για 5 ημέρες, οι 2 σημαντικότερες κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης γίνονται το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν την μουσική και τον κινηματογράφο. Οι τελευταίες μουσικές του David Bowie μπερδεύονται με πειραματικούς ήχους της underground σκηνής της Μέσης Ανατολής, βιρτουόζοι της τζαζ παίζουν απέναντι στους Sepultura και οι γερόλυκοι της ροκ χορεύουν με τα κομμάτια της σημαντικότερης εκπροσώπου της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή! Οι μουσικές ιστορίες του IN-EDIT συνεχίζονται και μετά τους τίτλους τέλους. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα προβολών συμπληρώνεται από πάρτυ, παρουσιάσεις, dj sets και βέβαια την αγαπημένη ενότητα του κοινού του φεστιβάλ: το doc alive, τη ζωντανή εμφάνιση των πρωταγωνιστών του ντοκιμαντέρ στη σκηνή, μετά τη λήξη της προβολής. 

Το IN-EDIT είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της, ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα.

Για 5 ημέρες, το IN-EDIT ταξιδεύει με μουσικές και εικόνες σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνοντας τις πιο σπουδαίες μουσικές ιστορίες. Μαζί του φέτος σε αυτό το ταξίδι, είναι η Estrella Damm και το Beefeater. Από τις 18 μέχρι τις 22 Απριλίου, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, η μουσική και το σινεμά συναντιούνται στην πιο ειλικρινή τους μορφή: το ντοκιμαντέρ. Δεν θα δεις πουθενά.. τόση μουσική!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

INEDIT THESSALONIKI EDITION 2018

18-22 Απριλίου

Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας

 

Παρακολουθήστε όλα τα νέα του InEdit Greece εδώ:

επίσημη ιστοσελίδα: www.inedit.gr

Facebook page: www.facebook.com/InEditGreece

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1955664604476236/

Instagram: instagram.com/ineditgreece

What's Your Reaction?
Buy me
0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We are part of the Keychange movement!

© 2023 giveitaspin.gr | All Rights Reserved.

Scroll To Top
X