Award-winning culture hub & radio show!

Novocaine – No Need To

Novocaine – No Need To

Shares

Όλοι μας ζούμε μέσα σε μια καθημερινή λούπα, με τη ρουτίνα μας, με τις υποχρεώσεις μας, με τις δουλειές μας. Είναι δεδομένο πως περισσότερες φορές μέσα στη μέρα θα εκνευριστούμε, θα αγανακτήσουμε, ίσως να νιώσουμε την ανία πιο έντονα. Λιγότερες θα γελάσουμε, θα νοσταλγήσουμε χωρίς θλίψη, χωρίς να μετανιώνουμε αλλά χαμογελώντας. Θα βιώσουμε αυτή την γαλήνια ηρεμία στην ψυχή μας.

Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το επιτύχουμε, μερικούς από αυτούς που γνωρίζω είναι μια ωραία βόλτα στον ήλιο, μόνος σου ή με φίλους ή με τον σκύλο σου. Μια συγκέντρωση φίλων, μια όμορφη ταινία, ένα καλό βιβλίο, μα πάνω από όλα  αυτό που για μένα πάντα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν η καλή μουσική. Και όταν λέω καλή μουσική δεν εννοώ απαραίτητα τον σωστό τόνο ή τα υπέροχα φωνητικά,- ναι είναι σημαντικά και αυτά- αλλά εννοώ τη μουσική εκείνη που μιλάει στην ψυχή σου. Που την αισθάνεσαι δική σου, που κάτι έχει να σου πει ή να σου θυμίσει.
Μπορεί να είναι οι στίχοι ενός τραγουδιού, μπορεί ο ήχος, ο τρόπος  έκφρασης του τραγουδιστή. Όμως όταν τη συναντήσεις , μόλις πεις μαζί της το πρώτο “χαίρω πολύ”, είναι αδύνατο να τη λησμονήσεις.
Διανύοντας με χαρά την τρίτη δεκαετία της ζωής μου και έχοντας αρχίσει από τα εφηβικά μου χρόνια να εξερευνώ τους μουσικούς ήχους, πέρασα από διάφορα στάδια ακουσμάτων.Από τα πιο γνωστά και εμπορικά μέχρι τους πιο ιδιαίτερους ήχους . Πάντα όμως ό,τι διάλεγα να ακούσω το αγαπούσα. 
Συνεχίζοντας αυτή την πορεία ανακαλύψεων και εξερευνήσεων πριν λίγες μέρες “σκόνταψα” πάνω σε έναν ήχο που με ταχύτητα φωτός με γύρισε πίσω τουλάχιστον μια δεκαετία. Σε χρόνια φοιτητικά, μακρυά από το σπίτι μου αλλά κοντά σε μια άλλη οικογένεια – που καλά κρατεί ως σήμερα- τους φίλους μου και στο είδος της μουσικής που ακούγαμε τότε. Ήχοι που δε σταματήσαμε ποτέ να λατρεύουμε ως σήμερα.

[next]

Έτσι λοιπόν και έμενα οι Novocaine με το υπέροχο , μελωδικό, γαλήνιο μελαγχολικό τους τραγούδι No Need To  με γύρισαν πίσω σε μια εποχή μοναδική για τη ζωή μου. Ταυτόχρονα όμως ήρθαν  να μου υπενθυμίσουν τι σημαίνει γράφω μουσική και τραγουδώ με τη ψυχή μου.  Οι εναλλαγές μεταξύ post-rock , indie rock & shoegaze όλες τέλεια εναρμονισμένες μεταξύ τους, με φωνή μεστή, ζεστή και ένα λυγμό, που κατευθείαν το νιώθεις στο σώμα σου, να σε καθηλώνει.
Είναι ένα τραγούδι που από τους πρώτους στίχους μας μιλάει για τη φυγή. Ίσως εμπεριέχει και ένα μικρό παράπονο μέσα, αν φύγω οι άνθρωποι μου θα γυρίσουν να κοιτάξουν προς το δρόμο μου, θα με αναζητήσουν, θα αναρωτηθούν για μένα. Σκέψεις που όλοι έχουμε κάνει έστω μια φορά στη ζωή μας. Όπως πάνω από μια φορά έχουμε αισθανθεί αυτή την τάση φυγής από όλους και από όλα. Και μερικοί το έχουμε κάνει πράξη.
Ποιοι είναι οι Novocaine; Θα σας πω αμέσως, γιατί ήταν υποχρέωσή μου να μάθω την ιστορία τους εφόσον απολαμβάνω τη μουσική τους. Οι Novocaine μας έρχονται από τη Νορβηγία και συγκεκριμένα από το Μπέργκεν. Είναι ένα πενταμελές συγκρότημα που απαρτίζεται από τους  Sigbjørn Hovland (vocals, guitar), Trond Betten (guitar), Remi Sjo (drums), Øyvind Vevang (keys) & Frode Hammersland (bass). Η μουσική τους κινείται ανάμεσα στα είδη της post-rock, indie rock, symphonic rock και shoegazing. 
Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου 2017 κυκλοφόρησαν το album τους με ονομασία “Swept Away” . Ένα πραγματικό αριστούργημα για τους λάτρεις του είδους. 
Πέρα από το “No Need To” θα σας πρότεινα να ακούσετε το “Paradox” , το “No Control”, “Swept Away” . Γενικά ακούστε όλο το album δώστε μια ευκαιρία γαλήνης στην ψυχή σας!

                  “No tears please, I told you so. Don’t mind me, it’s my time now”

[sidebar_left]

Shares