Now Reading
Winter Plisskën Festival 2018 is coming!

Winter Plisskën Festival 2018 is coming!

Plissken Festival 2018 Poster

Το Plisskën Festival επιστρέφει στο ετήσιο ραντεβού του στις 8 Δεκεμβρίου 2018 στο Piraeus 117 Academy. 

Μέχρι και την επιστροφή του το καλοκαίρι του 2019, το Plisskën Festival παρουσιάζει το χειμερινό του lineup στο χώρο του Piraeus 117 Academy με μερικούς από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Στην κορυφή, η πολυαναμενόμενη ζωντανή εμφάνιση του David August για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενός από τα καλύτερα live acts του κόσμου. Τον David August θα πλαισιώσουν οι ζωντανές εμφανίσεις τριών μοντέρνων “θρύλων” της ηλεκτρονικής σκηνής: του πρωτοπόρου της New Disco Νορβηγού Lindstrøm, του πολυπράγμονα Γερμανού μινιμαλιστή Pantha Du Prince και της ανανεωμένης μουσικής ιδιοφυϊας του Άγγλου Nathan Fake. To lineup, μέχρι στιγμής, έρχεται να συμπληρώσει η πρωτοεμφανιζόμενη Object Blue της οποίας οι πρόσφατες live εμφανίσεις λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές.

 

Ο David August, αν και μόλις 28 χρονών, έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς / καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής για τη δεκαετία που διανύουμε. Ξεκινώντας με τα πρώτα του singles και remixes το 2010, συνεχίζοντας με το κλασσικό πια πρώτο του LP “Τimes’ το 2013 και καταλήγωντας φέτος με την πολυαναμένομενη νέα του κυκλοφορία “D’ Angelo” στο προσωπικό του label, 99 Chants. Στο μεσοδιάστημα έχει προσφέρει ένα από τα καλύτερα Boiler Room sets όλων των εποχών, μία συγκλονιστική συνεργασία με τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα, κυκλοφορίες σε σπουδαίες εταιρείες όπως η Ιnnervisions και η Ninja Tune και ταυτόχρονα έχει καταφέρει να αναδεικνύεται κάθε χρόνο ώς ένα από τα καλύτερα live acts του κόσμου. 

 

 

 

Pantha Du Prince είναι το ευρέως γνωστό προσωνύμιο του Hendrick Weber μέσω του οποίου συνδυάζει αριστοτεχνικά από το 2002 εώς και σήμερα τη house με την techno και τη shoegaze indie. O Weber ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα δεκατρία του, μεταπηδώντας στο μπάσο σε διάφορα rock σχήματα της περιοχής του. Μεταπήδησε ωστόσο πολύ γρήγορα στην ηλεκτρονική μουσική μέσω ενός 16-κάναλου μίκτη, ενός laptop και πολλών samples. Οι πρώτοι του πειραματισμοί εξελίχτηκαν σε ολοκληρωμένες κυκλοφορίες ως Panthel και Glühen 4 μέχρι να καταλήξει στο Pantha Du Prince. Ως Pantha Du Prince έχει κυκλοφορήσει 5 albums και πολλά 12″ singles και έχει καθορίσει ένα δικό του προσωπικό ήχο που ισορροπεί αριστουργηματικά μεταξύ της μελαγχολικής techno και της ποπ μελωδίας. Αποτέλεσμα αυτού είναι, το μουσικό αμάλγαμα επιρροών από τον ήχο του Detroit techno και του UK acid μέχρι το shoegaze των Slowdive και της jangle-pop των Chills, να απευθύνεται εξίσου ηχητικά στα μεγαλύτερα dancefloors του πλανήτη αλλά και σε οποιοδήποτε σπιτικό ηχοσύστημα ανά τον κόσμο. 

 

 

 

Ο Νορβηγός πρωτοπόρος της nu-disco μεγάλωσε με country μουσική έξω από την βιομηχανική πόλη Stavanger. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Όσλο όπου και μαζί με τον Prins Thomas ίδρυσαν τη δισκογραφική Feedelity και από τότε ξεκίνησε να γράφει ιστορία στο χώρο των Νew Disco, Space Disco και Cosmic Disco μαζί με τους Νορβηγούς συνοδοιπόρους του Todd Terje, Prins Thomas, Εrot και Bjorn Torske. Η ποσότητα και η ποιότητα των κυκλοφοριών του είναι αξιοθαύμαστη τις δύο αυτές δεκαετίες είτε με τις δικές του προσωπικές παραγωγές και τα κλασσικά πλέον “Ι Feel Space”, “Where You Go I Go Too” και “Closing Shot” μεταξύ άλλων είτε σε συνεργασίες και remixes με άλλους καλλιτέχνες όπως τους Franz Ferdinand, LCD Soundsystem και The Killers. Η παρακαταθήκη του στον μοντέρνο disco ήχο έχει αποκτήσει πλέον μυθικό status ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις του ανά τον πλανήτη λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές από το closing set του Primavera μέχρι το πρόσφατο live project του “Blinded by the Leds”. 

 

 

 

Ο Nathan Fake μεγάλωσε στο Norfolk της Αγγλίας και από πολύ νωρίς επηρεάστηκε τόσο από τους ήχους των Aphex Twin και Orbital όσο και από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν. Η γνωριμία του με τον James Holden και την τότε δισκογραφική του Border Community τον ώθησε στις πρώτες του κυκλοφορίες, όπου μεταξύ άλλων βρίσκουμε και το κλασσικό “Τhe Sky Was Pink”, με αποκορύφωμα το πρώτο του εμβληματικό LP “Drowning In A Sea Of Love” το 2006 και ένα από τα καλύτερα albums της περασμένης δεκαετίας κατά γενική ομολογία.  Από τότε ο Nathan Fake έχει κυκλοφορήσει τρία albums, με πιο πρόσφατο το “Providence” στη Ninja Tune αλλά και δεκάδες EPs, singles και remixes για καλλιτέχνες και δισκογραφικές όπως η Warp, η Domino και οι Radiohead. Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει εκτενώς ανά τον κόσμο με τους, – μεταξύ άλλων – Orbital, Four Tet, Jon Hopkins και Clark καθώς θεωρείται ένας από τους πιο δυναμικούς live ηλετκρονικούς παραγωγούς του κόσμου. 

 

 

 

Γεννημένη στο Τόκυο, μεγαλωμένη στο Πεκίνο και γαλουχημένη μουσικά στο Λονδίνο, η Object Blue συνδυάζει πειραματικούς ήχους με τις techno φόρμες δίνοντας κυρίως έμφαση στις αυτοσχέδιες προεκτάσεις τους στις live εμφανίσεις της. Έχει βρεθεί σε όλες τις φετινές λιστές του μουσικού διεθνή Τύπου με τους ones to watch, με αποκορύφωμα αυτήν του FACT και τους 10 καλύτερους techno/house παραγωγούς για το 2018. Οι εμφανίσεις της ανά τον κόσμο είναι απρόβλεπτες μιας και αποτελούν ένα αμάλγαμα live techno, πειραματικών installations και dj sets. Το ντεμπούτο EP της Do you plan to end a siege? κυκλοφόρησε από την Tobaco Tracks το Μάρτιο, έκανε πρεμιέρα στο Mixmag και ήδη θεωρείται υποψήφιο για μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς που διανύουμε. Το μέλλον ανήκει ήδη στην Object Blue. 

 

 

 


Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30

Χώροι / Stages

Main Stage: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117

Αquarium: ΤBA

Πληροφορίες

• Website: www.plisskenfestival.gr

• Facebook: www.facebook.com/plisskenfestival

• Twitter: www.twitter.com/plisskenfest

• Instagram: www.instagram.com/plisskenfest

• Tumblr: http://plisskenfest.tumblr.com

• Mixcloud: http://www.mixcloud.com/plisskenfestival

• Spotify: http://open.spotify.com/user/plisskënfest

• Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Plissken_Festival

Εισιτήρια

25€ – Εarly Bird

29€ – A’ Προπώληση (έως 31 Οκτωβρίου)

33€ – B’ Προπώληση (από 1 Νοεμβρίου)

Προπώληση εισιτηρίων

Viva.gr

Τηλεφωνικά στο 11876

Viva kiosks (Σύνταγμα και Τεχνόπολη)

athinorama.gr

Seven Spots

Reload Stores

Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

What's Your Reaction?
Buy me
0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We are part of the Keychange movement!

© 2023 giveitaspin.gr | All Rights Reserved.

Scroll To Top
X