Now Reading
Το Animasyros επιστρέφει για 13η χρονιά και παρουσιάζει το Animation is Great!

Το Animasyros επιστρέφει για 13η χρονιά και παρουσιάζει το Animation is Great!

AnimaNews1

Το Animasyros επιστρέφει για 13η χρονιά και παρουσιάζει το Animation is Great! –  ένα μεγάλο αφιέρωμα στην επιδραστική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας, και ενώνει δυνάμεις στο πλαίσιο της Αγοράς με το MIFAAnimation du Monde το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός, του Αnimation Festival of Annecy!

Ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση ταινιών Animation έως τις 30 Ιουνίου εδώ: http://bit.ly/animasyros13_submissions

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Animation της χώρας, θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας πλούσιες θεματικές και διεθνείς συνεργασίες, από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο νησί της Σύρου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με κεντρική θεματική Animation is Great!, στη φετινή του διοργάνωση τιμά τη σκηνή animation της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της Αγοράς, το Animasyros εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την MIFA – Animation du Monde, το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός, αναπόσπαστο κομμάτι του Animation Festival of Annecy.

Animation is Great!

Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης του Animasyros επικεντρώνεται σε μία από τις πιο επιδραστικές σκηνές animation, αυτή της Μεγάλης Βρετανίας,  που μεταξύ άλλων έχει επηρεάσει και τον Hayao Miyazaki και το «Howl’s Moving Castle» του. Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα παρουσιαστούν ταινίες – σταθμοί στην ιστορία του, καθώς και καινοτόμοι νέοι δημιουργοί, ενώ δε θα παραλειφθούν και ταινίες με αφορμή την μουσική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, καλεσμένοι animators και εκπαιδευτικοί από σχολές animation της Μεγάλης Βρετανίας θα βρεθούν στην Αθήνα και την Σύρο για masterclasses στο πλαίσιο της Αγοράς.

Το Φεστιβάλ

Με τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα, Διεθνές & Σπουδαστικό Μικρού Μήκους και Μεγάλου Μήκους (βραβείο κοινού) καθώς και το European Values Award #ThisIsEU – Βραβείο Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεματικά πανοράματα ταινιών εκτός διαγωνισμού (Διεθνές, Σπουδαστικό & Ελληνικό Πανόραμα, K.ID.S.), το Animasyros13 φιλοδοξεί για ακόμα μία χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον καταξιωμένων δημιουργών ταινιών κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, για τη 13η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ επιλέγει ως τιμώμενες χώρες την Τσεχία, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και το Μεξικό, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού.

Κάλεσμα για συμμετοχές

Αν είσαι σκηνοθέτης, παραγωγός, animator ή για οποιοδήποτε λόγο έχεις ένα animation έτοιμο για προβολή στο φεστιβαλικό – και όχι μόνο – κοινό, μπορείς να υποβάλεις αίτηση συμμετοχής για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα και να γίνεις μέρος του Animasyros 13. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας FilmFreeway. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής: animasyros.gr &  http://bit.ly/animasyros13_submissions

Dahouse Studio & Animasyros13

To Animasyros 13 εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Animation studio Dahouse που έχει ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Κακαρούντας (https://dahouse.gr/). Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Dahouse θα δημιουργήσει όλα τα προωθητικά βίντεο της φετινής διοργάνωσης “αποκαλύπτοντας” ένα κάθε μήνα. Δείτε το πρώτο βίντεο εδώ: https://vimeo.com/387387779

Η Αγορά

20 – 21.09.2020 | Αθήνα & 26 – 27.09.2020 | Σύρος

H Αγορά σημαντικό και οργανικό κομμάτι του Φεστιβάλ Animasyros, κάθε χρόνο διευρύνεται και εξελίσσεται σε σημαντικό πόλο έλξης για επαγγελματίες κάθε κλίμακας από την εγχώρια και την διεθνή σκηνή. Στην 6η έκδοσή της και για πρώτη φορά, η Αγορά συνεργάζεται  με την MIFAAnimation du Monde, το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αnimation Festival of Annecy. Συγκεκριμένα η Αγορά διοργανώνει σε συνεργασία με την MIFA Animation du Monde, ένα 4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (pitch coaching workshop), που θα πραγματοποιηθεί τόσο στην Αθήνα (Athens Animation Agora) όσο και στη Σύρο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Το Animation du Monde εργαστήριο, θα διευθύνει η Géraldine Baché, (Head of Projects, MIFA) και η παραγωγός Corinne Destombes του Γαλλικού στούντιο animation, Folimage.

Το project που θα διακριθεί θα ταξιδέψει στο Φεστιβάλ Annecy 2021 και θα παρουσιαστεί στο MIFA pitches, μπροστά σε κοινό με περισσότερους από 200 επαγγελματίες του χώρου, ενώ προηγουμένως θα έχει παρακολουθήσει ειδικό training workshop.

Το κάλεσμα για συμμετοχές στο Animasyros Festival + Agora 13 Pitching Forum &  MIFA -Animation du monde Workshop θα ανακοινωθεί σύντομα.

Συνεργασίες | Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation 2020

Το Animasyros δεν περιορίζει τις δράσεις και συνεργασίας του μόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Για 4η συνεχή χρονιά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής για ταινία animation στο πλαίσιο της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μουσικοί συνθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούνται να «ντύσουν» με τη δική τους πρωτότυπη σύνθεση την ταινία μικρού μήκους «Το παραμύθι του νερού» του σκηνοθέτη και δημιουργού ταινιών animation Νίκου Ραδαίου. Η επιτροπή αποτελείται από τον Nik Phelps (συνθέτης), τη Μαρία Ανεστοπούλου (διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros), τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο (συνθέτης και επικεφαλής της Σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), την Λένα Πλάτωνος (συνθέτις) και τον Δημήτρη Παναγιωτάτο (σκηνοθέτης-διευθυντής Τμήματος Κινηματογράφου New York College).

Οι τρεις καλύτερες συνθέσεις που θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή στις 20 Μαΐου 2020 στο Μέγαρο,  θα λάβουν χρηματικά βραβεία, και οι βραβευμένοι συνθέτες θα δουν την ταινία να προβάλλεται «ντυμένη» με τη μουσική τους στο Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros της Σύρου.

Δείτε την ταινία, βρείτε το έντυπο συμμετοχής και ενημερωθείτε για τους όρους του διαγωνισμού στον σύνδεσμο: http://omma.megaron.gr/cinemusic/Main.aspx

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, 17:00 ώρα Ελλάδος

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:  

Πηνελόπη  Πατρικιάνου (210 72 82 736, [email protected])

http://www.megaron.gr

Animasyros @ facebook, twitter, instagram, vimeo

What's Your Reaction?
Buy me
0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We are part of the Keychange movement!

© 2023 giveitaspin.gr | All Rights Reserved.

Scroll To Top
X