Now Reading
Oι Empty Frame έρχονται Θεσσαλονίκη, κουβεντιάζουμε μαζί τους και χαρίζουμε προσκλήσεις για το Υπόγειο!

Oι Empty Frame έρχονται Θεσσαλονίκη, κουβεντιάζουμε μαζί τους και χαρίζουμε προσκλήσεις για το Υπόγειο!

ef photo
Το giveitaspin μίλησε με τους Empty Frame, λίγο πριν βάλουν μπρος το βανάκι τους με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε με μεγάλη χαρά, να τους απολαύσουμε για πρώτη φορά στην συμπρωτεύουσα, στη σκηνή του «Υπογείου» το Σάββατο 22 Απριλίου! Γι’αυτό σας προσφέρουμε και δύο διπλές προσκλήσεις μέσω του διαγωνισμού μας, όπως θα διαβάσετε και στο τέλος αυτής της συνέντευξης!Έχοντας γράψει μπόλικα χιλιόμετρα σε πολλά stages εδώ και έντεκα χρόνια, οι Empty Frame ξεχωρίζουν για τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις και το επιβλητικό κλίμα που δημιουργούν στις συναυλίες τους.

Κινούμενοι με ευκολία σε όλο το φάσμα του alternative rock, αλλάζουν ταχύτητες από την folk, το indie και πιο σκοτεινά μονοπάτια σε heavy ξεσπάσματα και progressive εξάρσεις. Βασικό συστατικό αυτού του εκρηκτικού μουσικού κοκτέιλ ο λυρισμός και ο αρμονικός συνδυασμός ηλεκτρικών και κλασικών οργάνων.Το Σάββατο 22 Απριλίου οι Empty Frame ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο έναν υπέροχο κύκλο τεσσάρων ετών (με τρεις κυκλοφορίες: ένα album και δύο soundtracks) και πατούν play για την επόμενη μουσική τους περιπέτεια, προετοιμάζοντας τον τρίτο τους δίσκο.

Πρώτο σας live το Σάββατο στο αγαπημένο
μας Υπόγειο. Πως αισθάνεστε;
 

Είναι μια ξεχωριστή βραδιά για εμάς. Εκτός από την πρώτη μας εμφάνιση στο Υπόγειο είναι και η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην «μουσικομάνα» Θεσσαλονίκη. Αργήσαμε αρκετά, αλλά αισθανόμαστε υπέροχα που θα βρεθούμε στην πόλη. Έχουμε αρκετούς φίλους και ευελπιστούμε πως η παρέα των Empty Frame θα μεγαλώσει περισσότερο.

Η βενζίνη δεν φτάνει για tour, για πολλά
συγκροτήματα. Είμαστε χαρούμενοι που επιδιώκετε μέσα σε δύσκολες καταστάσεις να
προσφέρετε μουσική χαρά και απόλαυση στο κοινό (σας). Αυξήθηκαν ή αμβλύνθηκαν
καθόλου οι καθημερινές αντιξοότητες της μπάντας από την τελευταία φορά που
μιλήσαμε;

Κοίτα, ως Empty Frame δεν φοβηθήκαμε ποτέ να κάνουμε πράγματα είτε με… αύξηση είτε με πτώση στην τιμή της βενζίνης. Μπορεί ορισμένες κινήσεις μας να τις καθυστερούμε, αλλά πάντα υλοποιούμε τα σχέδιά μας, γιατί η ενασχόλησή μας με τη μουσική μας δίνει αυτό το κάτι παραπάνω που χρειαζόμαστε για να ισορροπήσουμε σε έναν ανισόρροπο κόσμο. Οι δυσκολίες παραμένουν πάντα εκεί, αλλά παρούσα και σε περίοπτη θέση είναι και η μουσική για να μας προσφέρει διέξοδο, διαφυγή και έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης και ανάγνωσης της καθημερινότητας.

Εμείς «χανόμαστε», ταξιδεύουμε, αλλά και διαμαρτυρόμαστε και επικοινωνούμε μέσω της μουσικής μας

Ανέβηκε στην σελίδα σας στο bandcamp
πρόσφατα η μουσική σας, για την παράσταση “Hands”. Έχουμε κάποια άλλη
συνεργασία με live μουσική/παράσταση στο μέλλον ή επικεντρώνεστε σε δημιουργία
νέου υλικού για δίσκο;

Ουσιαστικά το live μας στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνει έναν τριετή πολύπλευρό και δημιουργικό κύκλο για τους Empty Frame και αμέσως μετά ξεκινάμε για καινούργιες περιπέτειες. Μετά την κυκλοφορία του «The Blackbird Flies», το 2014, κάναμε δύο ξεχωριστές συνεργασίες. Συνθέσαμε και κυκλοφορήσαμε δύο soundtracks. Για την τηλεοπτική σειρά «Ηρωίδες» και για την παράσταση σύγχρονου χορού «Hands/Χέρια». Και τα δύο διατίθενται διαδικτυακά στη σελίδα μας στο bandcamp (https://emptyframe.bandcamp.com/). Τώρα ήρθε η στιγμή να ασχοληθούμε με κάτι εντελώς… Empty Frame μιας και υπάρχει μπόλικό καινούργιο υλικό.

Το καλοκαίρι θα μπούμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε το τρίτο μας album και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις.

«Αν όλα πηγαίνανε όπως τα θέλαμε…», αυτού του είδιους η επανάπαυση θα πρόσφερε καταστάσεις δημιουργίας νέων εικόνων για
εσάς;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε να παλεύουμε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και συνεχίζουμε να είμαστε δημιουργικοί. Υπάρχουν, άλλωστε, πολλές «εικόνες» για τις οποίες θέλουμε να μιλήσουμε, να τραγουδήσουμε, να φωνάξουμε.

 
Θέλω να μου πείτε, πως βλέπετε τα μουσικά
δρώμενα το 2017. Αμφιταλαντευόμαστε για το που οδεύει η Alternative σκηνή μέσω της μουσικής βιομηχανίας αλλά ως γνωστών ακολουθούμε πάντα τα 
«Υπόγεια» μονοπάτια. Ακούσατε κάτι αξιόλογο ή πηγαίνετε προς το
παρελθόν με την μουσική βελόνα;

Εμείς δεν έχουμε αμφιβολίες για το που… οδεύει η Alternative σκηνή. Θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν όμορφες, διαφορετικές δουλειές από πολλές μπάντες που εργάζονται σκλήρα και η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να μας αγνοεί, όπως κάνει τόσα χρόνια! Εντάξει ας μην είμαστε τόσο απόλυτοι, αλλά στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια η μουσική παραγωγή έχει ανέβει πολλά επίπεδα, κυρίως στον alternative, underground, ανεξάρτητο (όπως θέλει τον ονομάζει ο καθένας) χώρο.

Μέχρι στιγμής, πάντως, μπορούμε να πούμε ότι εξαιρετικό ενδιαφέρουν παρουσιάζουν οι κυκλοφορίες των WhereswilderBaby Guru, Σοφίας Σαρρή, αλλά και των Penny Dreadful και των Mr. Highway Band. Περιμένουμε και άλλα ωραία νέα.

Πόση ώρα διαρκεί μια πρόβα και πόσο συχνά
βρίσκετε χρόνο για μουσική και πειραματισμό;

Η αλήθεια είναι ότι εξαιτίας της «πυκνής» καθημερινότητάς μας ο χρόνος που διαθέτουμε δεν είναι εκείνος που θα θέλαμε. Πάντως φροντίζουμε να τον διαχειριζόμαστε κατάλληλα και να βγάζουμε όσο περισσότερη δουλειά γίνεται. Οι πρόβες είναι συνήθως τρίωρες και βάλε, αλλά αν χρειαστεί κάτι έκτακτο θα μπουν και έξτρα ώρες ή θα υπάρξει συνάντηση και σε κάποιο σπίτι. Και βέβαια εννοείται ότι καταναλώνουμε και αρκετό από τον προσωπικό μας χρόνο για συνεννοήσεις, οργάνωση, προώθηση κλπ. Επειδή τα πάντα στους Empty Frame αποφασίζονται συλλογικά η επικοινωνία είναι συνεχής. Μια ματιά στα mail μας θα σε έπειθε και ίσως να σε… άγχωνε!

Για την documenta14 πως τα βλέπετε τα
πράγματα, γιατί μας πέφτει λίγο μακριά.
 

Δεν έχουμε παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια αυτή οπότε θα ήταν άδικο να εκφέρουμε γνώμη. Σε πρώτη φάση φαίνεται σαν μια πρωτοβουλία μέσω της οποίας θα μπορούσαν να δείξουν τη δουλειά τους αρκετοί καλλιτέχνες, αλλά είναι και υπερβολικά διαφημισμένη, κάτι που προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση οπότε…

“There is a crack in everything that’s how the light gets in”,
τάδε έφη ο Leonard Cohen. Ποιές
ήταν/είναι οι πιο φωτεινές στιγμές σας;
Είμαστε σχεδόν δώδεκα χρόνια στον χώρο ως Empty Frame και η αλήθεια είναι ότι έχουμε πετύχει και
έχουμε κάνει πολλά πράγματα για τα οποία νιώθουμε περήφανοι. Μπορεί ορισμένες
στιγμές να ξεχωρίζουν, αλλά αισθανόμαστε ότι το κάθε λεπτό δημιουργίας είναι
από μόνο του ένα φωτεινό μας σημείο. Ένα καινούργιο τραγούδι, ένα μικρό road trip για συναυλία σαν αυτό που ετοιμάζουμε, μια νέα
κυκλοφορία. Ας πούμε ότι η τελευταία μας στιγμή ήταν η πιο φωτεινή μέχρι την
επόμενη!
Στη Σαλόνικα λοιπόν, ραντεβού για την
μεγάλη νύχτα! Ένα μήνυμα στα χαλλλαρά παιδιά που θα έρθουν να σας απολαύσουν
από κοντά!

Σας περιμένουμε όλους στο Υπόγειο να γνωριστούμε, να μιλήσουμε και να ακούσουμε μουσική. Γιατί στο τέλος της ημέρας η επικοινωνία είναι αυτό που μετράει περισσότερο! Και η μουσική είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας.

Connect with Empty Frame: Official Website | Facebook | Bandcamp | Youtube

 Aυτό το Σάββατο 22/4 οι Empty Frame θα μας έρθουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη! Για να κατέβετε στο Υπόγειο με παρέα, το giveitaspin.gr σας δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσετε 2 διπλές προσκλήσεις!
 Απλά στέλνοντας, e-mail, με το ονοματεπώνυμο σας (όχι greeklish) στο [email protected] με θέμα Empty Frame ή με ευπρόσδεκτο μουσικό comment σας στο άρθρο παρακάτω μέσω disqus ή facebook.

Οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail/μήνυμα την Παρασκευή το απόγευμα ύστερα από τυχαία κλήρωση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και μαζί μας στο fb page για οποιοδήποτε θέμα.

Η βραδιά δεν θα τελειώσει τόσο νωρίς! Μετά το live ακολουθεί σούπερ DJ set από τον
DJ Sinner.
 

INFO
Σάββατο 22 Απριλίου
Υπόγειο, Μελενίκου 13, Θεσσαλονίκη

Doors Open: 21.00
Ώρα Έναρξης: 22.00
Είσοδος: 5 €

 
What's Your Reaction?
Buy me
0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We are part of the Keychange movement!

© 2023 giveitaspin.gr | All Rights Reserved.

Scroll To Top
X