Now Reading
Η Molyneaux ανακαλύπτει τον αληθινό της εαυτό μέσα από το EP “Sorrow”

Η Molyneaux ανακαλύπτει τον αληθινό της εαυτό μέσα από το EP “Sorrow”

Η Molyneaux (Μολυνώ) κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά, το EP “Sorrow” (Just Gazing Records).

Έχει ήδη αποσπάσει θετικά σχόλια από τη μουσική κοινότητα! Με σημαντικές συνεργασίες και εμφανίσεις στο ενεργητικό της, η Molyneaux κατάφερε να δημιουργήσει έναν προσωπικό ήχο, που συνδυάζει το πειραματικό και το pop στοιχείο με ιδιαίτερη επιτυχία. Η προγραμματισμένη παρουσίαση του άλμπουμ “Sorrow” είναι στις 27 Απριλίου στο ΚΕΤ.

Ακολουθεί η συνέντευξη μας μαζί της!


Συγχαρητήρια Molyneaux για την κυκλοφορία του “Sorrow”! Πώς κατάφερες να δημιουργήσεις τον μοναδικό ατμοσφαιρικό ήχο του πρώτου σου EP, και ποια ήταν η διαδικασία πίσω από αυτό;

Eυχαριστώ πολύ! Η διαδικασία πήρε αρκετό χρόνο για να καταφέρει ο ήχος μου να ωριμάσει, όπως και το να βρω το θάρρος να το φέρω στο σημείο του release. Νομίζω ότι το ατμοσφαιρικό στοιχείο του ήχου έρχεται από τα ακούσματα που με ακολουθούν καθόλη τη διάρκεια της πορείας μου, από κλασικά ακούσματα έως ροκ, τζαζ και ambient. Όταν τελικά έφτασα να δημιουργώ το “Sorrow”, πιστεύω ότι όλα μου τα προηγούμενα βιώματα και μουσικά ακούσματα το επηρέασαν, και όχι μόνο οι τελευταίες μου «εξορμήσεις» γύρω από τον ηλεκτρονικό ήχο, που σίγουρα επίσης το ζύμωσαν. Ξεκίνησα γράφοντας μελωδικές γραμμές παράλληλα με στίχους συνήθως και στη συνέχεια δούλεψα την ενορχήστρωση. Το πρώτο κομμάτι ήταν το «Sorrow» και το έγραψα αρχές του 2021, τα υπόλοιπα ακολούθησαν με το τελευταίο να το γράφω τον Σεπτέμβρη του 2022, όπου και μπήκα στο στούντιο για να ολοκληρώσω το EP.

Στα τραγούδια όλου του “Sorrow”, αναφέρεσαι σχεδόν εξολοκλήρου σε βαθιά προσωπικά ζητήματα, τονίζοντας κυρίως τις ανθρώπινες σχέσεις. Πάλλεται το ανήσυχο πνεύμα σου σε κάθε ρεφρέν. Πώς είναι να μοιράζεσαι τέτοιες «σκοτεινές» στιγμές με το κοινό σου;

Είναι μία ανάγκη για εμένα που προκύπτει πηγαία. Η στιγμή που γράφω και στη συνέχεια τραγουδάω το ρεφρέν που έχει «σηκώσει» μία δική μου προσωπική και δύσκολη στιγμή, μοιάζει ανακουφιστική, σαν να βγαίνει από μέσα μου και να απελευθερώνει ένα βάρος. Σχεδόν θεραπευτικό. Παράλληλα είναι σίγουρα αρκετά τρομακτικό να το μοιράζομαι με τον κόσμο, διότι είναι κάτι πραγματικά πολύ δικό μου. Αλλά όταν έρχεται εκείνη η μία στιγμή που κάποιο άτομο θα ταυτιστεί με ένα κουπλέ ή μία πρόταση που έχω γράψει, νιώθω ότι αξίζει κάθε στιγμή φόβου, συνδέομαι απόλυτα και με μοναδικό τρόπο.

Ποιες ήταν οι μουσικές επιρροές που σε ενέπνευσαν στη δημιουργία του EP και πως τις συνδύασες για να δημιουργήσεις ένα τόσο πολυδιάστατο και πειραματικό ήχο;

Για το “Sorrow” ήρθαν και κούμπωσαν κάποια παραδοσιακά ακούσματα της trip-hop σκηνής όπως Massive Attack και Portishead , της darkwave σκηνής όπως Hante., με κάποια πολύ πιο σύγχρονα και πειραματικά όπως αυτά της FKA twigs, Eartheater και Sevdaliza. Ακούω πολύ μουσική, δεν περιορίζομαι σε ένα είδος ή σε έναν καλλιτέχνη, και θεωρώ ότι αυτό έρχεται μπροστά και στην προσωπική μου δουλειά.

Μας συνδέουν πολύ τα ηλεκτρονικά και avant-garde μονοπάτια. Πλησιάζουμε πάντα την τέχνη και σε δύσκολες ώρες, οφείλουμε από αυτές τις διαδρομές να αναζητήσουμε κάτι το ριζοσπαστικό;

Η τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που μπορείς να διαχωρίσεις, καθώς πηγάζει από αυτήν αλλά και την τρέφει. Με ενδιαφέρουν βαθιά οι αναζητήσεις, και πιστεύω ότι «σπάζοντας» τα δεδομένα και τους κανόνες μπορούμε να βρούμε χώρους στην τέχνη και την ζωή γενικότερα που μας «χωράνε» πολύ περισσότερο. Δε μπορώ να φανταστώ την τέχνη ως βολική, καθώς εμένα προσωπικά με έχει μόνο ξεβολέψει ως τώρα και γι’ αυτό την έχω ανάγκη.

Οι σπουδές σου στη ψυχολογία και κλινική ψυχολογία επηρέασε τη μουσική σου διαδρομή;

Σίγουρα. Η  μουσική μου διαδρομή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαδρομής μου γενικότερα ως Μολυνώ. Οι σπουδές μου έχουν υπάρξει σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Η ψυχολογία βρίσκεται απόλυτα μέσα στο δίσκο μου και ίσως πιο συγκεκριμένα στους στίχους μου. Αυτά που γράφω, ο τρόπος που επεξεργάζομαι τα βιώματά μου και τα φέρω σε ένα κομμάτι, συνδέονται πολύ στενά με την ψυχολογία και με την ψυχοθεραπεία. Δεν πιστεύω ότι θα έγραφα τα ίδια πράγματα αν είχα ακολουθήσει κάτι άλλο στη ζωή μου!

Panos Tsomakos

Πρόσφατα συνεργάστηκες με τον μουσικό και παραγωγό Άγγελο Πασχαλίδη για το ντουέτο σας “Agatha & Molyneaux”. Ποιες είναι οι μουσικές κατευθύνσεις που σκοπεύετε να ακολουθήσετε στο μέλλον, θα έρθουν και άλλες συνεργασίες;

Με τον Άγγελο γράφουμε μουσική πάνω από ένα χρόνο και σε αυτό το διάστημα ο ήχος μας διαρκώς αλλάζει, διατηρώντας όμως σταθερές τις βάσεις στην ηλεκτρονική μουσική. Επομένως δεν είμαι σε θέση να φανταστώ τι έπεται μουσικά, το οποίο και το θεωρώ τρομερά exciting, διότι με βάζει πάντα σε μία θέση εξερεύνησης μουσικά και δε με αφήνει να «επαναπαυτώ». Αυτό που σίγουρα δουλεύουμε αυτή τη στιγμή είναι να κυκλοφορήσουμε δύο κομμάτια πριν το καλοκαίρι. Συνεργασίες σίγουρα έρχονται κι άλλες, το να δουλεύω με άλλους μουσικούς είναι κάτι που με γεμίζει πολύ.

Ποια είναι η δική σου αγαπημένη στιγμή από τον δίσκο “Sorrow” και γιατί;

Η αγαπημένη μου στιγμή είναι η δημιουργία του “Solid”. Πρόκειται για ένα κομμάτι μεγάλης συναισθηματικής αξίας για εμένα, καθώς το έγραψα στο τέλος μίας σχέσης. Το αγαπώ γιατί λειτούργησε για εμένα πολύ θεραπευτικά εκείνη την περίοδο και είμαι πολύ περήφανη που το μοιράζομαι μαζί σας. Θυμάμαι ακόμα εκείνη τη στιγμή στο στούντιο, είχαμε πάει να ηχογραφήσουμε το τσέλο με την μουσικό τη WERA, και όταν άκουσα για πρώτη φορά το έγχορδο στο ρεφρέν δάκρυσα από συγκίνηση, ήταν το pick moment.

Θέλω να μας προτείνεις ένα τραγούδι που θα έπρεπε να έχουμε ακούσει έστω και μια φορά στη ζωή μας!

Αχ είναι τόσο δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα, θα ήθελα να μπορώ να σας φτιάξω μία playlist να τα χωρέσω όλα! Θα πω το “Wonder – Soap & Skin”. Είναι τόσο απλό, αλλά μαγικό. Πολλές φορές η μαγεία κρύβεται στην λιτότητα.

Το νέο EP της Molyneaux με τίτλο Sorrow κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμο για ακρόαση στο Bandcamp.

Find Molyneaux on Facebook / Instagram / Soundcloud


We are part of the Keychange movement!

© 2008-2024 giveitaspin.gr | All Rights Reserved.

Scroll To Top
X