Now Reading
HE.SHE.THEY x HER x Athens Pride

HE.SHE.THEY x HER x Athens Pride

Συζήτηση για τη συμπερίληψη, τη διαφορετικότητα και την ετερογένεια στη μουσική

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Tο Athens Pride σε συνεργασία με το HER Project και τη διεθνή κολεκτίβα HE.SHE.THEY διοργανώνουν μία συζήτηση για την διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη στη μουσική για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 στις 19:00. 

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε είτε ζωντανά στην Πειραιώς 260 (Αίθουσα Ε), δηλώνοντας συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/vu4oAoKwidDNrSFn7,  είτε μέσω livestream εδώ: https://www.facebook.com/events/551541046131823/.

To πάνελ θα πλαισιώνουν τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας HE.SHE.THEY, Steven Braines και Sophia Kearney, ο καλλιτέχνης και resident του HE.SHE.THEY, Wax Wings και η Senior Manager of PR and Industry Relations του Beatport & ambassador του shesaid.so, Farah Syed.

Tο πάνελ, του οποίου συντονίστριες θα είναι η Φώφη Τσεσμελή και Βιργινία Βασιλάκου του HER Project,  θα κινηθεί γύρω από τη συμπερίληψη στη μουσική, την παρουσία των μειονοτήτων, την προώθηση των καλλιτεχνών με το συγκεκριμένο προφίλ και όχι μόνο, την ισότητα στη μουσική βιομηχανία, τα νέα δεδομένα που προέκυψαν για τους καλλιτέχνες την εποχή του Covid, κ.ά. 

Το HE.SHE.THEY δημιουργήθηκε από τους Steven Braines και Sophia Kearney, managers, consultants, event organizers, με μακρά και αξιόλογη πορεία στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Είναι ένα brand με τεράστιο εκτόπισμα στον χώρο της χορευτικής μουσικής σκηνής, ως mobile event, δισκογραφική εταιρεία, management agency και fashion brand. Στα πάρτι τους δημιουργούν ένα ασφαλές μέρος για όλ@, χωρίς προκαταλήψεις, ”a place without prejudice for people to be people”, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι ίδιοι. 

Η εξωλεκτική του πρότζεκτ είναι out and proud/φεμινιστική με έμφαση στην ορατότητα των trans/non binary/queer/gender non-conforming ατόμων, αλλά επίσης και σε ό,τι έχει σχέση με LGBTQI+ youth και στο πολύ σοβαρό ζήτημα του LGBTQI+ homelessness. Αναμειγνύονται σε πολλές φιλανθρωπικές δράσεις ενώ στα κοινωνικά δίκτυα έχουν δυνατό πολιτικό λόγο. 

Έχουν συνεργαστεί και συνυπάρξει με την Greenpeace, το London Pride, το Brighton Gay Pride, το London Fashion Week, το κίνημα Black Lives Matter, με το Gender Intelligence Group.

Έχουν στενή και άμεση συνεργασία με το BBC και το BBC Radio1, ενώ residents του brand είναι η out and proud ιέρεια του underground, Maya Jane Coles, αλλά και το queer icon, Wax Wings. Σταθεροί συνεργάτες πίσω από την κονσόλα -με έμφαση στο female talent- παραμένουν οι σούπερσταρ DJs Nina Kraviz, Kittin, Ellen Allien, Honey Dijon, Dennis Ferrer, Magda, Heidi, Kim Ann Foxman, κ.ά.

Η Farah Syed ξεκίνησε την καριέρα της στο Λος Άντζελες, στο παγκοσμίου φήμης πρακτορείο ταλέντων WME, έχει εμπειρία σε συνεργασίες με brands, διαχείριση καλλιτεχνών και δημιουργία καμπανιών, και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Lady Gaga, Pharrell Williams, Alicia Keys, Taylor Swift, Britney Spears, Rihanna, Calvin Harris, Nervo, The Martinez Brothers, Swedish House Mafia και άλλους. Mετά την WME,  η Farah ασχολήθηκε με τη διαχείριση καλλιτεχνών και συνέχισε να έχει συμβουλευτικό ρόλο σε έργα διαφόρων  brands στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, βοηθώντας φεστιβάλ και promoters, όπως το ‘sbe nightlife’. Έχοντας πλέον ως έδρα το Βερολίνο, η Farah είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Industry Relations στο Beatport, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο για online αγορά μουσικής, εξυπηρέτηση DJs, παραγωγών καθώς και των θαυμαστών τους. Ο ρόλος της είναι να επιβλέπει τις Δημόσιες Σχέσεις για την εταιρεία, το editorial του Beatportal και να εστιάζει σε στρατηγικές εξωτερικές συνεργασίες με συνέδρια καθώς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας επιμελήθηκε συλλογικά streams σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να αποτελεί κινητήρια δύναμη για δύο θέματα στα οποία είναι πολύ αφοσιωμένη: τη διαφορετικότητα και την ψυχική υγεία. Η Farah είναι ένα περήφανο μέλος του AFEM – ένα παγκόσμιο δίκτυο για τη βιομηχανία ηλεκτρονικής μουσικής, που εκπροσωπεί την κοινότητά μας, τον πολιτισμό και το εμπόριο –  καθώς και του shesaid.so – μια παγκόσμια κοινότητα γυναικών και μειονοτήτων φύλου στη μουσική βιομηχανία. 

HER 

Το #HER είναι ένα μουσικό project που έλαβε υπόσταση το 2018 στην Αθήνα, με σκοπό να αναδείξει, να στηρίξει, και να προωθήσει γυναίκες και μειονότητες DJs και παραγωγούς που συμβάλλουν (και που θέλουν να συμβάλλουν) στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Η ποιότητα ξεπερνά κάθε φύλο, ηλικία και εθνικότητα. Επικεντρώνεται στο ταλέντο και την έμπνευση που χαρακτηρίζει κάθε μία από αυτές τις γυναίκες.

Η ιδέα ανήκει στην Φώφη Τσεσμελή (aka Fo), μία από τις πιο αγαπημένες και γνωστές DJ της σκηνής, με μια εκτενή και αξιοσέβαστη παρουσία στον χώρο των media και της ηλεκτρονικής μουσικής.

To project ξεκίνησε με την διοργάνωση events με γυναίκες headliners της διεθνούς σκηνής, που πλαισιώθηκαν από γυναίκες local DJs, και συνδιοργάνωσε το Women in Techno_logy στο Μέγαρο Μουσικής. 

Η Βιργινία Βασιλάκου aka VRGN, ξεκίνησε τη συνεργασία της με το HER το 2019, με στόχο να εγείρουν θέματα της ισότητας των φύλων και της παρουσίας της γυναίκας στην μουσική, και να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και ασφαλές “hub” όπου οι γυναίκες και οι μειονότητες θα μπορούν να εκφραστούν, να δημιουργήσουν ελεύθερα, να μάθουν, να συνδεθούν με επαγγελματίες του χώρου και να εξελιχθούν. Το 2020 ίδρυσαν το Αθηναϊκό chapter του shesaid.so, το οποίο είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο γυναικών για την ισότητα στη μουσική βιομηχανία, ενώ ένα χρόνο μετά το HER έγινε και μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου Keychange.

Μερικά από τα highlights του HER περιλαμβάνουν εμφανίσεις στο Sonar Athens, το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, και το World Pride 2021, ενώ έχουν συνεργαστεί με το ΚΠΙΣΝ, το Athens Music Week, το FPower, τα Greek International Women Awards,  κ.ά.

Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 στις 19.00, Πειραιώς 260 αίθουσα Ε.

Παρακολουθείστε το online μέσω του link στο event, ή δηλώστε συμμετοχή για να το παρακολουθήσετε live εδώ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

Sophia Kearney

Co-Founder HE.SHE.THEY

Ακολουθώντας σπουδές πάνω σε Music Management & Live Production, η Sophia Kearney ξεκίνησε την καριέρα της στην WME Entertainment σε ηλικία 21 ετών, ως το νεότερο μέλος της ομάδας του Λονδίνου κάνοντας bookings για καλλιτέχνες όπως οι Morcheeba, Macy Grey και Air. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την ATM Artists στο κομμάτι του marketing/εκδηλώσεων για τους Swedish House Mafia, Miike Snow, Groove Armada, Alex Metric και Jacques Lu Cont.

Αφού γνώρισε τον Steven Braines το 2012 και συνεργάστηκε μαζί του ως ελεύθερη επαγγελματίας, αποφάσισαν να ιδρύσουν μαζί την εταιρεία «The Weird & The Wonderful» του οποίου είναι συν-διευθύνουσα σύμβουλος. Η TW&TW διαχειρίζεται ένα εκλεκτό ρόστερ καλλιτεχνών όπως οι Maya Jane Coles, Robert Owens, Louisahhh, Emily Nash, SYREETA & Wax Wings. Η Sophia υπήρξε μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου “UK Music Futures” ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνελ παγκοσμίως, καθώς και συνέδρια όπως το ADE, το IMS Ibiza και το Miami Music Conference.

Steven Braines

Ο Steven Braines είναι συνιδρυτής της εταιρείας “The Weird & The Wonderful” και του brand HE.SHE.THEY. Στο φάσμα της καριέρας του έχει διαχειριστεί καλλιτέχνες όπως τους Maya Jane Coles, Tricky, Tale of Us, Magda, Catz n Dogz, Nadine Shah και είναι υπεύθυνος για την τεράστια παγκόσμια επιτυχία των KDA, που περιόδευσαν σε πάνω από 50+ χώρες, κατέκτησαν κορυφαία charts και κέρδισαν μεγάλα βραβεία. Ο Steven είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του “The Music Managers Forum (MMF)” και πρώην μέλος της AFEM.

O Steven έχει σπουδάσει Business Psychology και είναι σύμβουλος σε διάφορα brands. Ήταν το κεντρικό πρόσωπο σε διεθνείς καμπάνιες των Levi’s, Ballantines για τη διαφορετικότητα, τη συμπεριληπτικότητα και την ψυχική υγεία. Έχει συμπεριληφθεί ως μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της μουσικής στα Pride listings του Billboard και του IQ.

Farah Syed

Η Farah Syed ξεκίνησε την καριέρα της στο Λος Άντζελες, στο παγκοσμίου φήμης πρακτορείο WME και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Lady Gaga, Pharrell Williams, Alicia Keys, Taylor Swift, Britney Spears, Rihanna, Calvin Harris, Nervo, The Martinez Brothers, Swedish House Mafia κ.ά. Μετά την WME,  ασχολήθηκε με τη διαχείριση καλλιτεχνών και συνέχισε να έχει συμβουλευτικό ρόλο σε πρότζεκτ διαφόρων  brands στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, βοηθώντας φεστιβάλ και promoters, όπως το ‘sbe nightlife’. Με έδρα,πλέον, το Βερολίνο, η Farah είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Industry Relations στο Beatport, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο για online αγορά μουσικής, εξυπηρέτηση DJs, παραγωγών καθώς και των θαυμαστών τους. Επιβλέπει τις Δημόσιες Σχέσεις για την εταιρεία, το editorial του Beatportal και εστιάζει σε στρατηγικές/εξωτερικές συνεργασίες με συνέδρια, καθώς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας επιμελήθηκε συλλογικά streams σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να αποτελεί την κινητήρια δύναμη σε δύο ζητήματα, στα οποία είναι πολύ αφοσιωμένη: τη διαφορετικότητα και την ψυχική υγεία. Η Farah είναι μέλος της AFEM – ενός παγκόσμιου δικτύου για τη βιομηχανία ηλεκτρονικής μουσικής, που εκπροσωπεί τον πολιτισμό και την εμπορική διαχείριση του χώρου  –  καθώς και του shesaid.so – μιας παγκόσμιας κοινότητας γυναικών και μειονοτήτων στη μουσική βιομηχανία.

Wax Wings

O Wax Wings είναι μία πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα με πολλά ταλέντα. Αφού τελείωσε τις σπουδές του στη σχολή καλών τεχνών, UAL’s Camberwell College of Arts, ασχολήθηκε με τα visual arts, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, το γκράφιτι, επιλέγοντας ως κύριο “όχημα” της έκφρασής του τη μουσική.

Ως DJ/παραγωγός/remixer έχει συνεργαστεί με τη Skin των Skunk Anansie, τη Lisa Gerrard των Dead Can Dance, τη Maya Jane Coles, τη Ashley O aka Miley Cyrus, τους Bronski Beat, αλλά και τους LOUISAHHH, Alinka, Eli & Fur, Zebra Katz, The Presets, Skindred,Vök, Sofi Tukker, Fischerspooner, κ.ά, μετρώντας πάνω από 5 εκατομμύρια streams στο Spotify.

Έχει κάνει live streams για το Beatport και το DJ Mag, έχει παίξει στα πιο γνωστά clubs παγκοσμίως, αλλά και στο London Fashion Week και είναι resident DJ του HE.SHE.THEY, αλλά και των πασίγνωστων lgbtqi events, Harpies. Ο Wax Wings θεωρείται ένα underground queer icon.

SOPHIA KEARNEY BIO

Title – Co-Founder HE.SHE.THEY.

After a 2004 trip to Glastonbury which led directly to a degree in Music Management & Live Production, Sophia started her career at WME Entertainment at the age of 21, the youngest member of the London team in 2008 assisting on tour bookings for Morcheeba, Macy Gray and Air amongst others. Moving on to ATM artists to expand learning across different projects and artists she worked on the in-house agency, marketing and events for Swedish House Mafia, Miike Snow, Groove Armada, Alex Metric and Jacques Lu Cont.

After meeting Steven Braines in 2012 and freelance helping him for a while they decided to forge ahead with a company together; “The Weird & The Wonderful” of which she is co-CEO. TW&TW manage an eclectic roster of artists such as Maya Jane Coles, Robert Owens, Louisahhh, Emily Nash, SYREETA & Wax Wings. Sophia has been part of the UK Music Futures government lobby board and spoken on panels globally at conferences such as ADE, IMS Ibiza, and Miami Music Conference.

STEVEN BRAINES BIO

Title – Co-Founder HE.SHE.THEY.

Steven Braines is cofounder of management company The Weird & The Wonderful and record label/event series/fashion label HE.SHE.THEY. in a career that has seen Steven manage artists such as Maya Jane Coles, Tricky, Tale of Us, Magda, Catz n Dogz, Nadine Shah and UK chart topper KDA to tour in over 50+ countries, topping charts and winning awards. Steven also currently serves on the board of The Music Managers Forum (MMF) and formerly the AFEM.

He is also co-founder alongside his the Weird and the Wonderful business partner Sophia Kearney of the emergent global event brand He.She.They. which aims to create “places without prejudice for people to be people” bringing diverse audiences and artists together to diversify dance floors from London, New York and Berlin to Ibiza, Amsterdam and Mumbai with many other cities and countries in between. They label had releases/remixes by Eris Drew, Minx and Anja Schneider through to Louisahhh, Spencer Parker and Rebekah, with guest DJs including  Honey Dijon, Louie Vega, Maya Jane Coles, Nina Kraviz, Ellen Allien, Miss Kittin and many more.

HE.SHE.THEY. is also a genderless clothing line that launched at London Fashion Week and has featured in mags such as Love, Noctis and GQ.

Steven also trained as a business psychologist and consults and has been featured in international campaigns from Levi’s to Ballantines championing diversity, inclusion and mental health. Steven also had many  international Pride Lists including Billboard and IQ magazine.

Historically Steven has worked for Crown, Kiss, Ministry, Incentive Music.

WAX WINGS BIO

Title: Artist, Musician, Producer, DJ

Bio:

Like the Greek legend Icarus, Wax Wings is soaring towards greatness. He studied Fine Art at UAL’s Camberwell College of Arts, solidifying his sound with South London influences. His music spans a range of genres, favouring sub-bass-driven blends of hip-hop, trip-hop, techno, trap, rock, dub, house, UK garage and dark electronica. Signed off the back of an original remix spun during his DJ set in the early hours of an East London rave, Wax Wings immediately became part of The Weird and The Wonderful family. As a producer Wax has released in several labels such as Mobilee Records, Whisper, Gravedance, Dense & Pika’s “Kneaded Pains” imprint as well as the newly founded He.She.They label.

He has also collaborated with Skunk Anansie’s Skin through to the Dead Can Dance’s Lisa Gerrard and remix Maya Jane Coles, Nocturnal Sunshine, LOUISAHHH, Cakes Da Killa, Ashley O aka Miley Cyrus, Eli & Fur, Zebra Katz, The Presets, Skindred,Vök, Sofi Tukker, Fischerspooner, and Bronski Beat amongst others to a mass 5 million Spotify streams. To date, Wax has played events including Fabric, Printworks, Hyte, XOYO, SW4, Ministry of Sound,Watergate (Berlin),Sankeys (Tokyo), Pacha and Destino (Ibiza), EL Monasterio (Barcelona), Meadow in the Mountains (Bulgaria) and Secret Garden. Guest mixes have followed for Rinse FM, Capital Xtra, The Selector and Data Transmission alike with live streams from DJ mag to Beatport.

FARAH SYED BIO

Title: Senior Manager of PR & Industry Relations at Beatport, Ambassador – shesaid.so

Farah’s career began in Los Angeles working for powerhouse talent agency, WME, where she spent over five years focusing on brand partnerships and commercial endorsements for the agency’s music roster which included working with artists such as Lady Gaga, Pharrell Williams, Alicia Keys, Taylor Swift, Britney Spears, Rihanna, Calvin Harris, Nervo, The Martinez Brothers, Swedish House Mafia and many more.  Bridging the gap between music artists and brands, Farah helped form the music branding division and worked on brands campaigns with Samsung, Nokia, Smirnoff, Absolut, Rolex, Burger King, Hennessey, Virgin Mobile, Cover Girl, P&G, Nike, Coca-Cola, Pepsi, and Red Bull to name a few.

After agency life, Farah pursued artist management and continued to consult on brand projects within the electronic music space helping festivals and nightlife promoters such as sbe nightlife. Now based in Berlin, Farah is Senior Manager of PR & Industry Relations at Beatport, the world’s largest electronic music platform for digital downloads – servicing DJs, producers, and their fans. She is now overseeing PR for the company, giving input for the editorial on Beatportal and focusing on strategic external partnerships with conferences as well as philanthropic organizations. The core focus of her role is getting out the company’s latest product news, building external media relationships and connecting the community with their products through curated content and streams.

During the pandemic she curated collectives streams around the globe and continues to be a driving force for two topics she is very passionate about, diversity and mental health. Farah is a proud member of AFEM – a global voice for the electronic music industry, representing our community, culture and commerce as well as shesaid.so – a global community of women and gender minorities in the music industry.

Fofi Tsesmeli bio

One of the most known DJs in Greece, Fofi (aka Fo) has cooperated with several promoters, festival directors and international DJs. She holds the longest-living residency at a club in the country, being teh resident of Sodade BackStage for 21 years. She has been professionally active in the media sector (digital & print), but she has also worked in radio producing, as an A&R/consultant in labels, in music publishing, and more. Currently, she is working at the leading urban culture mag called ‘LiFO’ providing exclusive interviews of international producers & DJs, as well as content regarding the local and international club scene. Fofi is also the founder of HER Project, a local initiative regarding female empowerment in the music industry, which led to the creation of shesaid.so Athens chapter in 2020, to which she is the director, together with Virginia Vassilakou. Fofi was nominated for a Greek International Women’s Award in 2021 in the Arts & Culture category.

Virginia Vassilakou bio

A cultural project manager by day, a DJ and producer by night, Virginia aka VRGN, has built on having a diverse background and considers herself to be an entrepreneurial persona. She has a multi faceted experience in several industries, such as tourism, fashion and retail, banking and business development. As a project manager, she is handling and coordinating several cultural projects, EU program proposals and international collaborations. As a DJ, Virginia has already marked the Athenian scene with performances in some of the biggest venues. In 2019 she joined HER Project, and along with Fo they have collaborated with Sonar Athens, Athens Pride, SNFCC, Athens Music Week, and more. In 2021 she represented HER by performing in Malmö, Sweden, at World Pride 2021.

HER Bio:

With the female lineups reaching up to 20% only, female DJs and producers are a rarity, and showcasing new talent is almost impossible.

#HER is a music project that was established in 2018 in Greece to showcase, support, introduce and celebrate women DJs and producers, who have been contributing (and want to contribute) to the electronic music scene.

Quality surpasses and undercuts gender, age, nationalities and solely focuses on the talent and inspiration, which characterize these women.

The idea and the concept belong to Fofi Tsesmeli aka Fo, one of the most beloved and renowned DJs, with a long and respected trajectory in the dance music scene and the media.

The project was launched by organizing several successful events in Athens. International DJs such as Kim Ann Foxman, VONDA7, and Skin Skinny of Skunk Anansie teamed up with local talent. HER was also a co-organizer of the event “Women in Techno_logy”, a unique audiovisual show, which took place in the Athens Concert Hall. It was the first time techno was played in that venue, and only by women.

Virginia (aka VRGN), joined HER Project in 2019, with a mutual passion and eagerness to grow HER, raise awareness on current issues of inequality, and provide women and gender minorities with a sustainable and safe space for them to connect, learn and grow. In 2020 they established the Athenian chapter of shesaid.so, a global network of women in the music industry fighting for equality, and a year later they joined the Keychange network.

Their collaborations include Sonar Athens, Athens Pride, SNFCC, Athens Music Week, Greek International Women Awards, World Pride 2021, and more.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We are part of the Keychange movement!

© 2008-2024 giveitaspin.gr | All Rights Reserved.

Scroll To Top
X