Now Reading
IN-EDIT GLOBAL SHOWCASE : Thessaloniki Meets Barcelona

IN-EDIT GLOBAL SHOWCASE : Thessaloniki Meets Barcelona

Το INEDIT Greece συναντά το INEDIT Barcelona σε μια διαφορετική προβολή στις 31 Οκτωβρίου 2021 στο Ολύμπιον.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο ξεκινά σε λίγες ημέρες στην Βαρκελώνη το φετινό του ταξίδι και το IN-EDIT Greece γιορτάζει μαζί του.

Η ένταση στο Ολύμπιον ανεβαίνει και για μια βραδιά το In Edit Greece, μάς μεταφέρει στην Βαρκελώνη, εκεί που χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου μουσικού ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας σε παράλληλη σύνδεση στη Θεσσαλονίκη μία από τις σημαντικές ταινίες της φετινής διοργάνωσης.

Στις 31 Οκτωβρίου 2021 η αίθουσα του Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους γεμίζει με την υπέροχη φωνή της βασίλισσας της τζαζ, Μπίλι Χόλιντεϊ στο ομώνυμο φίλμ του James Erskine Billie/Μπίλι.

Για την αυτοκρατορική θέση και κεφαλαιώδη σημασία της Μπίλι Χόλιντεϊ στην ιστορία της μουσικής έχουν γραφτεί πολλά. Για την ταραχώδη και τραγική ζωή της, όμως, τα ερωτηματικά παραμένουν άφθονα μέχρι σήμερα. Τις απαντήσεις επιχειρεί να δώσει τώρα αυτό το πολύτιμο ντοκιμαντέρ.

Οι ιστορίες για τη μουσική ακούγονται καλύτερα με μουσική γι’ αυτό και η βραδιά θα περιλαμβάνει Dj set, Live music και μουσικές συνδέσεις με το IN-EDIT από όλον τον κόσμο.

Το Ιn-Εdit είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου, όχι μόνο ένα φεστιβάλ.

Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα. Από την πρώτη χρονιά, θέσαμε στόχο με την Parenthesis, όχι μόνο να παρουσιάζουμε στο κοινό της Θεσσαλονίκης τα σημαντικότερα μουσικά ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, αλλά με τη συνολική εμπειρία μέσα και έξω από τις αίθουσες, να συμμετέχουμε στη δημιουργία του soundtrack της πόλης.

Όλα αυτά θα εγκαινιάσουν με ένα μοναδικό τρόπο την αντίστροφη μέτρηση για το IN-EDIT Greece που έρχεται με φόρα τον προσεχή Φεβρουάριο στην Θεσσαλονίκη.

Πουθενά δε θα δεις τόση μουσική!

Σας περιμένουμε όλους !

#musicfrombackstage

#whatsthestory

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Billie

(James Erskine | 2019 | USA | 96 min.)

Για την αυτοκρατορική θέση και κεφαλαιώδη σημασία της Μπίλι Χόλιντεϊ στην ιστορία της μουσικής έχουν γραφτεί, ασφαλώς, πολλά. Για την ταραχώδη και τραγική ζωή της, όμως, από τα βάναυσα παιδικά της χρόνια μέχρι τον πρόωρο θάνατό της σε ηλικία 44 ετών, τα ερωτηματικά παραμένουν άφθονα μέχρι σήμερα. Τις απαντήσεις επιχειρεί να δώσει τώρα ένα πολύτιμο ντοκιμαντέρ, αντλώντας από αμέτρητες ώρες ηχογραφημένων συνεντεύξεων με στενούς φίλους, συγγενείς και σπουδαίους συνεργάτες της (όπως ο Tσαρλς Μίνγκους, Κάουντ Μπέισι και ο Τόνι Μπένετ), οι οποίες χρονολογούνται από τη δεκαετία του ‘70 κι όμως έρχονται για πρώτη φορά στο φως, από σπάνιες εξομολογήσεις της ίδιας της Lady Day και από αρχειακό υλικό που προκαλεί ανατριχίλες, συλλαμβάνοντας κάτι από το συγκλονιστικό ερμηνευτικό της μεγαλείο.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στις 21.30

Κινηματογράφος Ολύμπιον (πλατεία Αριστοτέλους)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ με απαραίτητη έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Επειδή ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος, μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια μας για πληροφορίες σχετικά με τη διάθεσή τους.

Η αίθουσα του Ολύμπιον λειτουργεί ως αμιγής χώρος και η είσοδος στην κινηματογραφική αίθουσα γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την ευγενική υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

More info:

www.in-edit.gr

Facebook: InEditFestival

Twitter: @InEditGreece

Instagram: Ineditgreece

What's Your Reaction?
Buy me
0
Excited
1
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We are part of the Keychange movement!

© 2023 giveitaspin.gr | All Rights Reserved.

Scroll To Top
X