Now Reading
Συνέντευξη με τους Low Treble.

Συνέντευξη με τους Low Treble.

low treble

Oι αγαπημένοι μας Low Treble μιλούν στη Νίκη Σόρογκα για το νέο τους EP, «Mr. Low» που κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου (2021), αλλά και για τη δυναμική της μουσικής τους εν μέσω πανδημίας.

Give it a spin: Συστηθείτε δυνατά στο κοινό Low Treble! Δώστε μας μία σύντομη περιγραφή της μπάντας, καθώς και του ιστορικού της, ή ότι άλλο θέλετε για αρχή!

Low Treble: Eίμαστε τέσσερις κατά κοινή ομολογία ανισόρροποι, των οποίων οι τρέλες κατά κάποιο ανεξήγητο τρόπο, έχουν ταιριάξει μεταξύ τους. Ο καθένας μας φέρνει στο τραπέζι τα δικά του ακούσματα και τις δικές του αδάμαστες παράνοιες και δημιουργείται έτσι ένας χαμός κάθε φορά, είτε στο στούντιο, είτε στο stage, είτε απλά όταν βγαίνουμε έξω για μια μπύρα. Αυτό είμαστε οι Low Treble! Ένα funk, rock, alternative, κράμα απεριόριστης εκκεντρικότητας στα μέσα και στα έξω μας.


Give it a spin: Θέλουμε να μάθουμε πολλά περισσότερα για την τελευταία σας κυκλοφορία (EP) και την ιστορία της Dr. Treble με τον Mr. Low!

Low Treble: Το δεύτερο EP μας, Mr. Low, είναι το τελευταίο κομμάτι του διπλού – EP project μας με τίτλο, Dr. Treble & Mr. Low. Τα τραγούδια των δύο αυτών EP εξιστορούνται την αλληλεπίδραση μεταξύ δύο χαρακτήρων που βασανίζονται ο καθένας από τους δικούς του ιδιαίτερους δαίμονες και αποτελούν ο καθένας τους ξεχωριστά, ιδιαίτερα περίεργες προσωπικότητες. Η Dr. Treble είναι μία γυναίκα που δεν ρίσκαρε ποτέ, πάντοτε ζύγιζε το κάθε της βήμα και την κάθε της κουβέντα αλλά ένα μοιραίο γεγονός την έφτασε στα όρια της αλλοφροσύνης. Έτσι παραδόθηκε στο εσωτερικό της alter ego που καταπίεζε για χρόνια και τώρα έχει τον απόλυτο έλεγχο και μόνο στόχο να σπείρει χάος στο διάβα του. Ο Mr. Low είναι ένας εγωπαθής νάρκισσος φαφλατάς που ενδίδει σε κάθε του πειρασμό. Μιλάει μόνο με μεγάλα λόγια και δεν είναι ξεκάθαρο αν ποτέ στη ζωή του έχει πει αλήθεια.

Η ιστορία μας ξεκινάει την πρώτη φορά που γνωρίστηκαν και μοιράστηκαν μία εκρηκτική βραδιά στην ταράτσα του σπιτιού του Mr. Low (το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από το μπαρ του) και τελειώνει με την δεύτερη βραδιά που μοιράζονται όπου πλέον έχουν αλλάξει πολλά και στο μεταξύ έχουν συμβεί σημεία και τέρατα! Στο project μας αυτό το κάθε κομμάτι συνοδεύεται και από ένα μονοσέλιδο κόμικ καθώς και ένα σύντομο κειμενάκι τα οποία συμπληρώνουν και αναδεικνύουν τις ιστορίες που προσπαθούν να πουν τα κομμάτια! Αυτές οι μικρές προσθήκες έρχονται προσεχώς!


Give it a spin: Τι μήνυμα θέλετε να περάσετε μέσα από τους στίχους και τη δυναμική της μουσικής σας; Έχετε ένα μοναδικό στυλ σε alternative μονοπάτια!

Low Treble: Ο στόχος της μουσικής μας συνοψίζεται σε μία φράση: «Αφέσου στην τρέλα σου!». Είναι το μόνο motto πίσω από οτιδήποτε κάνουμε ως μπάντα και θέλουμε η μουσική μας να το αντικατοπτρίζει. Έχουμε ο καθένας τους δικούς μας δαίμονες, τις δικές μας εκκεντρικότητες, τα δικά μας κόμπλεξ, απατηλά όνειρα και ένοχες επιθυμίες και δεν μιλάμε μόνο για τους Low Treble! Θέλουμε η μουσική μας να αγγίξει αυτές τις πτυχές που προσπαθεί κανείς να κρύψει για χάρη της αξιοπρέπειας, της ευγένειας και της γενικότερης συμμόρφωσης, και να τις ξυπνήσει με ένα γερό σκούντημα. Να απελευθερωθούν τα πάντα και να εξωτερικευθεί κάθε χρώμα, κάθε κραυγή και να θυσιαστεί κάθε ευπρέπεια στο βωμό της ειλικρινέστατης παλαβομάρας μας!


Give it a spin: Έχετε επενδύσει σαφέστατα προσωπικό χρόνο ως ομάδα και πόρους για να στήσετε ένα δεμένο”artful concept” με ξένο στίχο. Αυτή η δουλεμένη ξεσηκωτική ενέργεια σας, στοχεύει και προς τα εξωτερικά μονοπάτια;

Low Treble: Η αλήθεια είναι ότι ονειρευόμαστε τα εξωτερικά αυτά μονοπάτια. Καλώς ή κακώς στο είδος της μουσικής αυτής και ειδικά με ξένο στίχο δεν μπορεί κανείς παρά να στοχεύει έστω και διστακτικά προς το εξωτερικό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε ή δεν στοχεύουμε να γυρίσουμε κάθε γωνιά του εσωτερικού προσπαθώντας να σπείρουμε τη δικιά μας ιδιαίτερη βερσιόν παραφροσύνης!

Αυτό που ονειρευόμαστε είναι απλά να παίζουμε και ο κόσμος που μας ακούει να περνάει τέλεια, να χτυπιέται με τις μουσικές μας και να τραγουδάει ή να τσιρίζει τους στίχους μας μαζί μας!


Give it a spin: Πώς τα βρήκατε με την πανδημία; Συμφιλιωθήκατε; Συνεχίζει να φέρενει δυσκολίες; Σε τι βαθμό σας έχει επηρεάσει;

Low Treble: Η πανδημία μας βρήκε σε μία περίοδο που είχαμε μόλις αρχίσει να ρολάρουμε! Το πρώτο lockdown μας βρήκε μερικές μόλις μέρες αφού είχαμε παίξει live με τους Planet of Zeus! Μερικές βδομάδες πριν από αυτό το live είχαμε παίξει με τους Puta Volcano και τα κομμάτια μας ήταν έτοιμα για κυκλοφορία! Αλλά ήρθε το άτιμο, και όπως όλοι πατήσαμε ένα ισχυρό και περίεργο φρένο. Ή μάλλον μας το πάτησαν.

Όταν έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι δεν θα έληγε σύντομα η ιστορία με τον εγκλεισμό, αποφασίσαμε να μην στεκόμαστε άπραγοι. Καταστρώσαμε μία καλύτερη στρατηγική παρουσίασης των κομματιών μας, τα χωρίσαμε σε δύο EP, επεξεργαστήκαμε τις ιστορίες τους και πως δένουν μεταξύ τους καλύτερα και σκεφτήκαμε τις προσθήκες που θα αναδείξουν τη δουλειά που είχαμε ήδη κάνει. Αναδιοργανωθήκαμε και κάναμε ότι μπορούσαμε και ως ένα σημείο μας βγήκε σε καλό, αλλά η έλλειψη μιας συναυλίας μας κόστισε πολύ!

Διψάμε για live! Πεθαίνουμε για τη σκηνή, και όποιος μας δει, καταλαβαίνει απευθείας την αγάπη μας για ζωντανό performance, οπότε έχουμε όπως καταλαβαίνετε φτάσει στα όρια μας! Είναι μία δυσκολία που θα περάσει σύντομα! Θα κάνουμε ξανά live ο κόσμος να χαλάσει και θα βγάλουμε επί σκηνής όλη αυτή την καταπίεση των δύο τελευταίων χρόνων και την λαχτάρα μας για ζωντάνια, φασαρία και χαμό!


Give it a spin: Μουσική που δεν λείπει από τα ακουστικά σας;

Low Treble: Μεταξύ μας έχουμε πολλά κοινά αλλά και πολλά ξεχωριστά ακούσματα, ο ένας έχει πιο rock ακούσματα, ο άλλος πιο funk, οπότε όποιον ρωτήσετε από τους τέσσερις μας θα πάρετε διαφορετικές απαντήσεις. Στις μεγάλες αγάπες όλων μας όμως συγκαταλέγονται τεράστιες μπαντάρες παλαιότερες αλλά και πιο πρόσφατες όπως είναι οι Queen, οι RHCP, οι Muse, οι Queens of the Stone Age, οι Arctic Monkeys, οι Led Zeppelin, οι Pink Floyd, οι Royal Blood, οι Nothing But Thieves και αν συνεχίσουμε μπορεί να μην σταματήσουμε ποτέ τη λίστα!


Give it a spin: Νομίζω ότι πρέπει να υποβάλλετε συμμετοχή στο HemiMusicAwards 2022 και να εκπροσωπήσετε την χώρα μας. Είστε “ExportReady”! Θα θέλατε να συνεργαστείτε με άλλους καλλιτέχνες ή μπάντες στο μέλλον; Να επισκεφθείτε κάποια χώρα συγκεκριμένα, ή φεστιβάλ και να παίξετε ζωντανά; Η επαφή με το κοινό σίγουρα έχει πάντα διαφορετική χάρη!

Low Treble: Καταρχάς κοκκινίζουμε με τα καλά σας λόγια! Είναι όνειρο μας να παίξουμε σε μεγάλες σκηνές του εξωτερικού και να συνεργαστούμε με καλλιτέχνες που θαυμάζουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι οποιαδήποτε συνεργασία με μπάντες μικρές ή μεγάλες, οι οποίες αγαπάνε τη μουσική και δίνουν τη ψυχή τους σε αυτό που κάνουν θα μας ενθουσίαζε πλήρως. Με την ίδια λογική οποιαδήποτε σκηνή εξωτερικού ή εσωτερικού μας φαντάζει ιδανική αρκεί ο κόσμος από κάτω να περνάει όσο υπέροχα όσο εμείς πάνω! Η επαφή με το κοινό αποτελεί κάθε φορά ανεπανάληπτη εμπειρία οπότε το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κυνηγάμε αυτή την έκσταση του live και να παίζουμε μαζί με ανθρώπους που γουστάρουν, το δείχνουν και δεν θα ήθελαν να βρίσκονται πουθενά αλλού και δεν προτιμούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο!


Give it a spin: Εκπέμπετε ζωηράδα από την όμορφη Θεσσαλονίκη! Τελικά αυτή η πόλη τι σημαίνει για εσάς καλλιτεχνικά;

Low Treble: Ό,τι και να γίνει η Θεσσαλονίκη είναι η αφετηρία των Low Treble. Οι εμπειρίες στα στενά της, οι ιστορίες στα μπαρ της και οι μέρες και νύχτες που έχουμε περάσει σε κάθε γωνιά της είναι αναπόφευκτα η πηγή έμπνευσης μας. Είμαστε σίγουροι ότι όπου και να βρεθούμε όπου και να παίξουμε ό,τι και να κάνουμε θα εκπέμπουμε αυτό το je ne sais quoi της πόλης αυτής. Υπάρχει μία υποβόσκουσα ενέργεια εδώ την οποία θέλουμε να μεταφέρουμε σε ότι κάνουμε. Είναι κάτι αλλόκοτο, κάτι αξιοπερίεργο το οποίο ως μπάντα ευελπιστούμε να κάνουμε πιο απτό.


Give it a spin: Συνεχίστε την φανταστική πορεία σας, και το μικρόφωνο δικό σας…

Low Treble: Δεν θα χορτάσουμε ποτέ! Έχουμε όλοι πλέον αποδεχτεί ότι είμαστε εθισμένοι σε αυτό που κάνουμε και ασχέτως της πορείας μας, και σε οποιοδήποτε multiverse και αν τσεκάρετε, οι Low Treble είναι εκεί και θα είναι εκεί μέχρι τα βαθιά γεράματα, θεότρελοι και πανέτοιμοι για μπάχαλο, φωνές, headbanging και ατελείωτο χάος!


Photo: @jannis_tomic

Οι  Low Treble  αποτελούνται από  τους Adis (vocals), Azas (guitar), Laskos (bass) and Pol (drums). Η παραγωγή  του EP έγινε από  τον Alex Archodis, το  mixing από  τους Alex Archdodis & Themistoklis Dimitrakopoulos & το mastering από  τον Alex Psaroudakis, κρουστά από τον Alex Archodis, synth από  τον Sakis Azas, οι  ηχογραφήσεις  για drums & bass έγιναν στο Otse Music Studio με τον Nik Logiotatidis.

Βρείτε τους Low Treble παντού: https://linktr.ee/LowTrebleband

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We are part of the Keychange movement!

© 2008-2024 giveitaspin.gr | All Rights Reserved.

Scroll To Top
X